Πλεμόνα με ρύζι.
Υλικά
• «Πλεμόνα» μοσχαρίσια. 1- 2 κυλά, ανάλογα τα άτομα. 2-3 κομμάτια σε κάθε άτομο. • Kαρώτα σε κύβους. • Σέλινο ψιλοκομμένο, αρκετό. • 1-2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα. • 1 γεμάτη μεγάλη κουταλιά κόκκινο καυτερό πιπέρι. • 1 κουταλιά κοφτή μαύρο πιπέρι. • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι. • Δάφνη, Άνηθο και άλλα μυρωδικά κατά βούληση. • 2 κονσέρβες αποφλοιωμένη ντομάτα. • 2 γεμάτες μεγάλες κουταλιές ντομάτα πολτό. • 1-2 ποτήρια ελαιόλαδο. • Νερό.
Εκτέλεση.
• Αγοράζουμε φρέσκια «Πλεμόνα» μοσχαρίσια.
• Την καθαρίζουμε από «πέτσες» - «φλέβες» και «νεύρα».
• Την ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τη στραγγίζουμε
• Κόβουμε την «Πλεμόνα» σε κύβους.
• Βάζουμε τη «Πλεμόνα» στην κατσαρόλα, σκέτη, χωρίς λάδι και την «μαραίνουμε» για για 15 λεπτά.
• Την αδειάζουμε σε μία πιατέλα.
• Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, Xοντρό κόβουμε ένα - δύο κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.
• Όταν τα κρεμμύδια ροδίσουν ρίχνουμε μέσα την «Πλεμόνα» και ανακατώνουμε για 3-4 λεπτά.
• Ρίχνουμε 500γρ νερό, δύο Kαρώτα σε κύβους και σέλινο ψιλοκομμένο.
• Ρίχνουμε δύο κονσέρβες ντοματάκια αποφλοιωμένα και δύο μεγάλες κουταλιές ντομάτο πολτό.
• Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
• Ρίχνουμε τα αλατο πίπερα τη δάφνη και τα μυρωδικά.
• Aνακατώνουμε και τα βράζουμε για 20-30 λεπτά.
Σερβίρετε με πιλάφι.
Πιλάφι για 6 άτομα.
Υλικά.
• 3 νεροπότηρα ρύζι. • 6 ποτήρια νερό. • 1 κύβο, ζωμό μοσχαριού.
Εκτέλεση.
• Βράζουμε το νερό με 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
• Ρίχνουμε έναν κύβο, ζωμό μοσχαριού.
• Αφού βράσει, ρίχνουμε το ρύζι.
• Aφήνουμε το ρύζι να βράσει και να «τραβήξει» τα υγρά για 20 - 30 λεπτά.
FOTO απο υπαίθριο μαγείρεμα, στον Σύλλογο, για όλους!
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου