Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008
Τα «Γεμιστά» της κ. Αγορίτσας.
href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixFF8WTB_HLoF4YqsYnPIPRsIHqMGzxcFxNIIgxNrZ5WQrFCd8zzPQbpDAW2VZHax9r41_cDQZAzOBupPAnjFXkZbLLaMImcGLg-yHXf5tcdvHje9l7OKUUqTAMIOM9_W3mR96Racbisva/s1600-h/GEM_07mikra.JPG">
Κόβουμε απο το κήπο (ή αγοράζουμε) 5 μεγάλες Ντομάτες και 5 πιπεριές (...ή μελιτζάνες, αν σας αρέσουν).
Aφαιρούμαι προσεκτικά και κρατάμε το το «καπάκι» τους.
Τις αδειάζουμε, από το εσωτερικό τους, προσέχοντας να μην τις τρυπήσουμε.
Φτιάχνουμε ένα μίγμα με ρύζι (250gr) - κιμά (250gr) - κρεμμυδάκια - σκόρδα, αλάτι - πιπέρι και άλλα μυρωδικά.
Αν θέλουμε το μίγμα (χωρίς το ρύζι) μπορούμε να τον έχουμε προ - τσιγαρίσει ελαφρά.
Σε όσους αρέσει μπορούν να προσθέσουν και λίγες ξερές σταφίδες.
Στο μίγμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο από τη γέμιση ντομάτας που έχουμε αδειάσει... και φυσικά, πολτό ντομάτας.
Σε όσους δεν αρέσει ο κιμάς... μπορούν να μην τον χρησιμοποιήσουν. Η γέμιση γίνεται και σκέτη με ρύζι.
Γεμίζουμε τις κούφιες πιπεριές - ντομάτες, χωρίς να τις ξεχειλίζουμε, γιατί το μίγμα θα φουσκώσει και θα απλώσει.
Τοποθετούμε τις γεμιστές ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί φούρνου.
Σκεπάζουμε τα «Γεμιστά» με τα αντίστοιχα «καπάκια» τους, που κρατήσαμε.
Ανάμεσα στις ντομάτες και τις πιπεριές βάζουμε ψιλά κομμένες πατάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, λίγο από τη γέμιση που αφαιρέσαμε και επιπλέων μυρωδικά κατά βούληση.
Προσθέτουμε, στο ταψί, τουλάχιστον δύο ποτήρια νερό και ένα ποτήρι λάδι.
Προ θερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς για 3 λεπτά και μετά τοποθετούμε μέσα το ταψί με τα γεμιστά. Mετά από 10 λεπτά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 - 200 βαθμός και μετά από 1και μισή ώρα, τα γεμιστά είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα σερβίρουμε.
Συνοδεύονται με κόκκινο χωριάτικο κρασί και με τυρί φέτα.
Ένα δεύτερο πιάτο.
Αν μας έχει περισσέψει γέμιση (ρύζι με κιμά) την κρατάμε για την επόμενη ημέρα.
Tη βάζουμε σε ένα τηγάνι, την τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο ελαφρά... και μετά προσθέτουμε λίγο νερό. Tη βράζουμε μέχρι να πιεί το νερό της. Τρώγετε όταν κρυώσει σαν ...«ριζονάτο με κιμά»!!! Mπορεί ακόμα, να γίνει γαρνιτούρα και να συνοδέψει όποιο άλλο κρεατικό, ή πατάτες φούρνου.
Καλή όρεξη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου