Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι Ομηρικοί «κήποι Αλκίνοος» θα μπορούσαν να βρίσκονται παντού στη Κέρκυρα, πολύ περισσότερο! Δεν θα μπορούσαμε όμως, να αγνοήσουμε και ότι έχει σχέση με τη γεύση. Έτσι οι «Κήποι Αλκίνοος» μετατρέπονται και σε «Αλκίνοος Γεύσεις»! Το Περιβάλλον, η Φύση και η Κουζίνα, όπως φωτογράφησε ο Συγγραφέας, Zωγράφος, Φωτογράφος PSMavro.
1 σχόλιο:
• Θυμάρι & Θρουμπί
Πολυετής πόα, που φτάνει σε ύψος 15-25 εκ. και έχει άνθη μικρά, ροδόχρωμα. Στο «βουνό του Σταυρού» το Θυμάρι αυτοφύεται... όπως και σε όλη την άλλη Ελλάδα. Κυρίως ευδοκιμεί σε ημιορεινές δροσερές περιοχές. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο που σπέρνεται σε φυτώριο και με παραφυάδες. Ανθίζει το Μάιο και τον Ιούνιο.
Το υπέργειο τμήμα του συλλέγετε σε πλήρη άνθηση. Είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό.
• Θρουμπί
Το Θρουμπί είναι ένα, παραπλίσιο με το Θυμαρι, φυτό που χρεισιμοποιήτε σε φαγιτά και σαλάτες αλλα και σαν πιπέρι.
Έχει μοναδική γεύση και είναι πολύ αγαπητό στους Σταυριότες.
• Βάλτε Θυμάρι, ή, Θρουμπί τριμμένο όχι μόνο σε ψητά ψάρια και κρέατα, αλλά και στους κεφτέδες και στα μπιφτέκια και στις ωμές σαλάτες.
Δημοσίευση σχολίου