Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι Ομηρικοί «κήποι Αλκίνοος» θα μπορούσαν να βρίσκονται παντού στη Κέρκυρα, πολύ περισσότερο! Δεν θα μπορούσαμε όμως, να αγνοήσουμε και ότι έχει σχέση με τη γεύση. Έτσι οι «Κήποι Αλκίνοος» μετατρέπονται και σε «Αλκίνοος Γεύσεις»! Το Περιβάλλον, η Φύση και η Κουζίνα, όπως φωτογράφησε ο Συγγραφέας, Zωγράφος, Φωτογράφος PSMavro.
1 σχόλιο:
•Σκόρδο
Το ύψος του φτάνει τα 60εκ. Τα άνθη του έχουν χρώμα άσπρο ή μοβ. Φυτρώνει σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Πολλαπλασιάζεται με βολβούς. Φυτεύουμε τις σκελίδες με την κορυφή προς τα πάνω και σε βάθος 5εκ. Φυτεύεται προς το τέλος του φθινοπώρου, ώστε να είναι έτοιμη η σοδειά στις αρχές του επόμενου χρόνου. Μπορεί να φυτευτεί και την άνοιξη για μια σοδειά πιο αργά μέσα στο χρόνο.
Μπορούμε να το φυτέψουμε μόνο του, αλλά είναι καλύτερα να το φυτέψουμε μαζί με άλλα φυτά. Καθώς το φυτό ωριμάζει, το κοτσάνι, τα φύλλα και οι ρίζες εξασθενούν και τότε είναι έτοιμο να κοπεί. Αυτό πρέπει να γίνεται όταν ο καιρός είναι καλός.
Το σκόρδο έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες και στο Σταυρό χρησιμοποιείτε κατά κόρο για πολλές παθήσεις.
Το σκόρδο συνοδεύει πολλές σαλάτες και φαγητά. Οι παλαιοί Σταυριώτες το κατανάλωναν σε μεγάλο βαθμό... αλλά και οι σύχρονοι το αγαπούν και το χρησιμοποιούν εξίσου χλωρό ή μαγειρεμένο!
Βάλτε σκόρδο στα τουρσιά, στη σκορδαλιά βεβαίως, στα βραστά ή ψητά ψάρια, στα βραστά κρέατα, στα μπιφτέκια, στους κεφτέδες, στο κοτόπουλο φούρνου και στις «ορφανές» πατάτες ταψιού. Σκόρδο βάλτε ιδιαίτερα στα ψητά στη σούβλας, της σχάρας, αλλά και της κατσαρόλας! Εκεί όμως που το Σκόρδο έχει μεγάλη επιτυχία, φυσικά είναι στην παραδοσιακή σκορδαλιά που συνοδεύει τον τηγανιτό βακαλάο.
Προσοχή! Πολλοί υποστηρίζουν ότι, όπου βάζουμε σκόρδο, δε βάζουμε κρεμμύδι γιατί θεωρούνται αντίθετες γεύσεις. Αυτό, δεν είναι κανόνας. Είναι θέμα επιλογής…
Δημοσίευση σχολίου