Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι Ομηρικοί «κήποι Αλκίνοος» θα μπορούσαν να βρίσκονται παντού στη Κέρκυρα, πολύ περισσότερο! Δεν θα μπορούσαμε όμως, να αγνοήσουμε και ότι έχει σχέση με τη γεύση. Έτσι οι «Κήποι Αλκίνοος» μετατρέπονται και σε «Αλκίνοος Γεύσεις»! Το Περιβάλλον, η Φύση και η Κουζίνα, όπως φωτογράφησε ο Συγγραφέας, Zωγράφος, Φωτογράφος PSMavro.
1 σχόλιο:
• Δεντρολίβανο
Μικρός αειθαλής θάμνος, που φτάνει σε ύψος 0,5-1,20 μ. και έχει άνθη ασπρογάλαζα. Αυτοφύεται σε μερικά μέρη της Ελλάδας και καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές ως καλλωπιστικό.
Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα και με παραφυάδες.
Η περίοδος της ανθοφορίας του καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το χρόνο.
Το υπέργειο τμήμα του συλλέγετε από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.
Είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό, αρτυματικό και μελισσοτροφικό.
• Βάλτε δεντρολίβανο τριμμένο στις σαλάτες, στα βραστά κρέατα, στα ψάρια...
Δημοσίευση σχολίου