Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι Ομηρικοί «κήποι Αλκίνοος» θα μπορούσαν να βρίσκονται παντού στη Κέρκυρα, πολύ περισσότερο! Δεν θα μπορούσαμε όμως, να αγνοήσουμε και ότι έχει σχέση με τη γεύση. Έτσι οι «Κήποι Αλκίνοος» μετατρέπονται και σε «Αλκίνοος Γεύσεις»! Το Περιβάλλον, η Φύση και η Κουζίνα, όπως φωτογράφησε ο Συγγραφέας, Zωγράφος, Φωτογράφος PSMavro.
1 σχόλιο:
• Δάφνη
Μικρό αειθαλές δέντρο, ύψους 3-5 μ., με άνθη άσπρα ή κιτρινοπράσινα. Καλλιεργείται σε πάρκα και κήπους.
Πολλαπλασιάζεται κυρίως με σπόρο που σπέρνεται σε φυτώριο.
Ανθίζει τον Απρίλιο και το Μάιο.
Φυσικά στο «βουνό του Σταυρού» η δάφνη είναι άγρια και αυτοφυές.
Τα δαφνόφυλλα συλλέγοντα τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.
Είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό.
• Βάλτε δάφνη τριμμένη ή σε φύλα στα ψάρια και σε κρέατα ψητά, κατσαρόλας, ταψιού ή φούρνου. Απαραίτητη η δάφνη στις φακές.
Δημοσίευση σχολίου