Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Κολιοί με μυρωδικά και πατάτες

...................................................................................
Οι Κολιοί του κ. Παναγιώτη

Υλικά

1κ. Κολιοί
Nτομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά πράσινη, σκόρδο.
Αλάτι, ρίγανη, δεντρολίβανο, πιπεριά τσίλι ξερή.
Ρόκα, γλιστρίδα, μαϊντανό, άνηθο.
1 ποτήρι κρασί κόκκινο, η λευκό ανάλογα την προτίμηση.
Μισό λεμόνι στημένο.


...................................................................................
Eκτέλεση
Kόβουμε τις ουρές και τα κεφάλια από τους Κολιούς.
Τους καθαρίζουμε από τα εντόσθια.
Τους ανοίγουμε κατά μήκος καί τους ξαπλώνουμε στο λαδωμένο σκεύος.
Ψιλοκόβουμε όλα τα κηπευτικά και τα απλώνουμε επάνω στα ανοιγμένα ψάρια.
Αν θέλουμε να γίνουν έντονα σκορδάτοι βάζουμε παραπάνω σκόρδο.
Αν θέλουμε να γίνουν ιδιαίτερα καυτεροί βάζουμε περισσότερο μαύρο πιπέρι ή ξερές πιπεριές τσίλι.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά τα αλάτια και τα καυτερά.
Προσεχτικά αδειάζουμε ένα ποτήρι κρασί στο σκεύος (στην πορεία ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό)
Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.


...................................................................................
Για τις πατάτες

Λάδι στο σκεύος.
Kόβουμε σε κύβους τις πατάτες.
χοντρο κόβουμε κρεμμύδι σκόρδο και λίγο καρώτο.
Bάζουμε (προαιρετικά) λίγη ρόκα και λίγη γλιστρίδα.
Αλάτι, Mυρωδικά, Καυτερά.
Αν θέλουμε να γίνουν έντονα σκορδάτες βάζουμε παραπάνω σκόρδο.
Αν θέλουμε να γίνουν ιδιαίτερα καυτερές βάζουμε περισσότερο μαύρο πιπέρι ή ξερές πιπεριές τσίλι.
Αν θέλουμε να γίνουν ιδιαίτερα καυτεροί βάζουμε περισσότερο μαύρο πιπέρι ή ξερές πιπεριές τσίλι.
Αν θέλουμε να γίνουν έντονα λεμονάτες βάζουμε παραπάνω λεμόνι.

Ρίχνουμε προσεκτικά νερό μέχρι να μισο σκεπαστούν οι πατάτες.... και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιούν το νερό. Ρίχνουμε το λεμόνι και τις αφήνουμε να ξεροψηθούν (όσο γίνετε).



...................................................................................
Σε περίπτωση που θέλουμε το φαγητό μας να γίνει κόκκινο... ρίχνουμε αντί για σκόρδο περισσότερο κρεμμύδι, πιπέρι κόκκινο, χοντροκομμένη σε κύβους ντομάτα και μία κουταλιά σάλτσα πελτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: