Κυριακή 12 Απριλίου 2009

«Τοπικά Σταυριώτικα Εδέσματα» στο «T.V. CORFU», με την κ. Ζαχαροπούλου.

Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «γυρίσματα» για την T.V. παρουσίαση του χωριού Σταυρός, του Δήμου Αχιλλείων, από το τηλεοπτικό συνεργείο του «T.V. CORFU». Ας σημειωθεί ότι το «T.V. CORFU» επισκέφτηκε τρις φορές το χωριό μας και «τράβηξε» αρκετά πλάνα.
(Foto από τα «T.V. γυρίσματα» μπωρείτε να δείτε στο blog με τον τίτλο http://arion-stavros.blogspot.com/, στην ηλεκτρονική διεύθεινση... http://arion-stavros.blogspot.com/2009/04/ynanthh.html)
Τα «γυρίσματα» ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση τον «τοπικά εδέσματα» που μαγείρεψαν νοικοκυρές του Σταυρού.



Eπικεφαλής της ομάδας... η γνωστή στο Kερκυραϊκό τηλεοπτικό κοινό Δημοσιογράφος - Παρουσιάστρια κ. Ζαχαροπούλου. Η T.V. παρουσίαση, θα έχει διάρκεια 2 ωρών και θα προβληθεί, από το «T.V. CORFU», αμέσως μετά το Πάσχα, δύο φορές, σε δύο διαφορετικές ημέρες (Πέμπτη4-6μμ και Σάββατο3-5μμ). Αυτό θα είναι μία μεγάλη προβολή για το χωριό μας... Ο «Αρίωνας» νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει και δημόσια το «T.V. CORFU» και την κ. Ζαχαροπούλου, για την επιλογή του «Σταυρού» σαν πρώτη παρουσίαση, μίας σειράς παρουσιάσεων χωριών της Kερκυραϊκής υπαίθρου.






















Ο «Αρίωνας» ευχαριστεί το Δήμαρχο Αχιλλείων κ. Kαρίδη, τον Αντι δήμαρχο επι των Πολιτιστικών κ. Π. Σουπιόνη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μάμαλο, την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κ. Λίβερη... τους φίλους χορηγούς κ.κ. Χαλκιά και Μούτσιο... καθώς και όλους τους φίλους του «Σταυρού» και του «Αρίωνα», που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην τελική παρουσίαση.























Ο «Αρίωνας» καλεί όλους τους Σταυριώτες να μη χάσουν την συγκεκριμένη εκπομπή... όχι μόνο να την παρακολουθήσουν... αλλά και να ειδοποιήσουν όσους δεν το γνωρίζουν... Ακόμα αν έχουν την δυνατότητα να μην ξεχάσουν να τη γράψουν σε VIDEO για το αρχείο τους.

Ο «Αρίωνας» ευχαριστεί ιδιέτερα τις νοικοκυρές που μαγείρεψαν για την παρουσίαση.

Tο Μενού των Εδέσματα εδεσμάτων.

Χταπόδι με πατάτες, στη γάστρα, της κ. Άννας
Σκορπίνες κόκκινες, της κ. Άσπας.
Στακοφίσι Mπιάγκο, της κ. Βιργινίας.
Pεβιθάδα στη γάστρα του κ. Θόδωρου.
Παστιτσάδα με μοσχαράκι, της κ. Γεωργίας.
Κουνέλι Στιφάδο, της κ. Λούλας.
Πλεμόνα κοκκινιστή, και λουκάνικα τηγανιτά του κ. Γιάννη.
Κεφτέδες με μυρωδικά του βουνού, της κ. Αγόρος.
Σπετζοφάη, της κ. Δώρας.
Συκώτι Τίνγκολα, της κ. Φλόρις.
Τσιγαρέλι με χόρτα του βουνού και λουκάνικα, της κ. Αγόρος.
Τσιγαρέλι με Bακαλάο της κ. Μαρίνας.
Συνοδευτικά Πιλάφια και Ριζότα, της κ. Φλόρις.
Ζυμωτό ψωμί απο τον φούρνο του χωριού, του κ. Θόδωρου.
Xορτόπιτα με χόρτα του βουνού, της κ. Αναστασίας.
Πίτα με ελιές, και Κουτσούλoυς Πιπεράτoυς, της κ. Φλόρις.
Πιροσκί σπιτικά από την κ. Αθηνά.
Σπιτικά γλυκά, «Μουστατσόνια», του κ. Κουρσάρη.
Κρασί χύμα, σπιτικό, από διάφορα βαρέλια του χωριού!!!
Hδύποτα με βάση το Κούμ - Κουατ, Ρακόμελο, γλυκό Κούμ - Κουατ, Συκομαίδες και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά από τον κ.Χαλκιά.

Φωτογραφίες από τα Σταυριώτικα Εδέσματα μπορείτε να δείτε στο blog με τον τίτλο «Κήποι και Γεύσης Aλκίνοος», στην ηλεκτρονική διεύθυνση ...http://kipi-alkinoos.blogspot.com/2009/04/tv-corfu.html

Καλή σας όρεξη.